Tarihçemiz

TARİHÇEMİZ

Yıldıztepe Mahallesi,1964 yılında Bağcılar Köyüne bağlı Kaşıkçı Mahallesi olarak kurulmuştur.Mahalledeki öğrenciler 2 km uzakta bulunan Bağcılar köyü ilkokulunda eğitim alıyordu.Kaşıkçı Mahallesi Kalkındırma derneği başkanı Emrullah ERSOY ve mahalle sakinlerinin çalışmaları sonucu K.Çekmece Cennet mahallesinden sökülerek getirtilen baraka bina bu günkü Yıldıztepe ilkokulunun bulunduğu arsa üzerine kurulmuş ve mahalle sakinlerinin katkıları ile de 1 adet araç odası ile öğretmen odası yapılmış ve nihayetinde 38 öğrenci ve 2 öğretmen ile 1964-1965 eğitim yılında okul eğitim faaliyetine başlamıştır.   1967 yılında okulun ilk müdür olan Aziz ALKAŞ: Bir teneke baraka ,bir adet briket bina ,3 öğretmen ile suyu yolu ve hatta tuvaleti olmayan bir okulda göreve başlamış, daha sonra okul bahçesine kuyu açılarak su teminini sağlamış ve 1970 yılında okula yol ve tuvalet yapılmıştır.    1968 yılında baraka bina yıkılarak yerine 8 derslikli bir bina yapılarak okulumuz modern bir binaya kavuşmuş ve okulun ismi de değiştirilerek bulunduğu mahallenin ismi olan Yıldıztepe İlkokulu adını almıştır.Okulun mevcudunun fazlalaşması ile 17 derslikli bir bina daha ilave edilmiş ve nihayetinde 1991-1992 öğretim yılında ilköğretim okulu olarak eğitim-öğretime başlamıştır.1999 Depreminden sonra okul binaları: 2002 yılında A Blok; 2006 yılında da B Blok yıkılarak yeniden inşa edilmiş ve bu günkü halini almıştır.